zaterdag 2 februari 2013

De eerste foto's van 2013!

 Eindelijk eens wat foto's van onze lammetjes! Avril van de Wolfhaag gaf op 1 januari het startschot aan het nieuwe leven in onze stal. Zij zorgde voor 3 lammetjes nl. 1 geitje en 2 bokjes. Het geitje is volledig zwart en de bokjes een bruinstippel en een zwart met wit kolletje. De vader is Black Beauty van het Rheewold.
Een paar uur later diezelfde dag volgde Annabel van het Rheewold. Zij schonk het licht aan 1 geitje en 1 bokje. Beiden bruin maar het bokje heeft een wit kolletje. Vader is Piccobello van het Turkeyenhof.
En als ze allemaal dezelfde periode gedekt zijn, zet de trend zich natuurlijk voort. Op 2 januari was Biaki van de Bokkerijdersburcht aan de beurt. Dit vonden we natuurlijk super want ze gaf ons 2 geitjes!! Een zwartstippel en een cameltje. Wij zijn heel tevreden met het camelkleurig geitje en dit zal waarschijnlijk bij ons in de stal blijven. Altijd leuk om een beetje kleurnuances te hebben!
Vader is Agador38 van de Bokkerijdersburcht.
Ook deze 2 schatjes werden op 2 januari geboren. Het zijn de zoon en de dochter van Tanja3 van het Groene Weitje. Beiden zijn bruin. Vader is Piccobello van het Turkeyenhof.
Op 3 januari gaf Piccobello van het Turkeyenhof zijn genen door aan 2 lammetjes. Een bokje en een geitje, ook allebei bruin van kleur. De moeder is één van de topdieren van Dimitri, die vorig jaar behoorlijk wat prijzen in de wacht sleepte. Nl. Rilca van het Abdijbos. Natuurlijk hoopt Dimitri ook dit jaar weer op goede resultaten en kijkt hij hoopvol uit naar de evolutie van deze lammetjes!
Dan was het een tiental dagen wat rustiger maar Elianne van de Mekkerpoel schonk op 12 januari het leven aan 2 lammetjes. Een zwart geitje en een camelstippig bokje. De vader is Agador38 van de Bokkerijdersburcht.
Dan hebben we Nelleke. Nelleke heeft geen specifieke achtergrond. We kochten het dier vanwege haar chocoladeachtige kleur en niet om de bloedlijnen die er eventueel zouden achter zitten. De foto's geven haar kleur misschien niet zo duidelijk weer maar in "real life" is de kleur echt wel mooi. Maar we zijn niet geslaagd in onze opzet! Op 13 januari werden haar lammetjes geboren. 2 geitjes en wat raad je? ... Gewoon bruin van kleur zonder enige chocoladetint!!
Vader is Black Beauty van het Rheewold.
En de voorlopige afsluiter!! Op 14 januari was Maris' Marzena van de Bokkerijdersburcht aan de beurt. De vader is Exact van de Mekkerpoel.  Dit duo zorgde voor 3 nakomelingen allemaal van het mannelijk geslacht. De één is volledig camelkleurig, de ander bruin en de derde bruin-bont.
Onze kraamkliniek houdt nu een stop want de volgende lammetjes worden pas in maart verwacht.
Maar nu hebben jullie al eens een idee wat er zich hier allemaal afspeelde.
Vanaf nu zal al ons nieuws hier te vinden zijn. Op de site "Nieuws" aanklikken en automatisch komen jullie hier terecht!
Wij hopen natuurlijk dat bij de andere geitenfokkers alles goed verloopt in deze toch wel spannende en aangename tijd van het jaar!
Vele groeten

2 opmerkingen:

 1. Hoi Christine,
  ik ontdek opeens dat je nog een blog hebt! En wat een mooie foto's!! Dat je nog tijd hebt om te knutselen!! En je werkt ook nog elders!! Ik snap dat je je nooit verveelt!
  Lieve groet,
  GerJanne

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo'n schattige beestjes, vraagt inderdaad veel werk denk ik,

  groetjes,

  Karin

  BeantwoordenVerwijderen